Οδοντίατροι Πάτρα | Οδοντιατρεία Ξένος

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

leukansi

 

Λεύκανση

Για τις δυσχρωμίες που οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες [κάπνισμα και κακές διατροφικές συνήθειες ], ενδογενείς [χορήγηση αντιβιοτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπερβολική λήψη φθορίου, συστηματικές ασθένειες ], τραύμα δοντιού που έχει σαν αποτέλεσμα την νέκρωση του δοντιού, καθώς και σε αποκαταστάσεις αμαλγάματος η λεύκανση αποτελεί την πιο απλή, ανώδυνη, αποτελεσματική, συντηρητική και ταυτόχρονα οικονομική θεραπεία, προκειμένου να βελτιώσουμε το χαμόγελο μας και τα δόντια να ανακτήσουν το λευκό υγιές  χρώμα τους.

Εφόσον γίνεται με την καθοδήγηση του ειδικά εκπαιδευμένου οδοντιάτρου είναι απόλυτα ασφαλής.
Η επιτυχημένη λεύκανση εξαρτάται από τη σωστή διάγνωση και επιλογή σχεδίου θεραπείας.
Η λεύκανση έχει αποτέλεσμα μόνο στα φυσικά δόντια και  πρέπει να εκτελείται πριν από κάθε άλλη αποκαταστατική οδοντιατρική θεραπεία. Περιλαμβάνει μονό τα δόντια που φαίνονται όταν χαμογελάμε που είναι 10-12 δόντια σε κάθε γνάθο και η μέθοδος που συνδυάζει λεύκανση στο ιατρείο και λεύκανση στο σπίτι είναι η πιο αποτελεσματική.

Η διάρκεια του αποτελέσματος της λεύκανσης εξαρτάται από τη σωστή, ή όχι συντήρηση.
Οι κακές διατροφικές συνήθειες το κάπνισμα καθώς και η ελλιπής στοματική υγιεινή θα μειώσουν το χρόνο διάρκειας. Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια με μια απλή συντήρηση για την οποία δεν απαιτείται επίσκεψη στο ιατρείο.
Η λεύκανση είναι προτιμότερο να αποφεύγεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού σε ασθενείς με οδοντική υπερευαισθησία, αλλεργία στο υπεροξείδιο του υδρογόνου, καθώς και σε ασθενείς με πολλαπλές αποκαταστάσεις [ γέφυρες, στεφάνες, σφραγίσματα ] στα πρόσθια δόντια.

ΠΡΟΣΟΧΗ  γιατί στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορα σκευάσματα που υπόσχονται λευκά δόντια, τα οποία όμως δεν είναι ελεγμένα τόσο για την αποτελεσματικότητα τους όσο για την ασφάλεια τους.
Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες και τσίχλες αν και δεν λευκαίνουν τα δόντια μπορούν να συντελέσουν στη διατήρηση του αποτελέσματος της λεύκανσης.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΛΕΥΚΑΝΣΗ