Οδοντίατροι Πάτρα | Οδοντιατρεία Ξένος

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

8-Holistic

 

Ολιστική Ιατρική
Ολοκληρωµένη φιλοσοφία υγείας

Η ολιστική ιατρική δεν είναι µία ξεχωριστή µέθοδος ιατρικής ή θεραπευτικής, όπως η oµοιοπαθητική ή ο βελονισµός, αλλά µία διαφορετική φιλοσοφία προσέγγισης της υγείας.
Ο ολιστικός ιατρός προσεγγίζει τον ασθενή ολοκληρωµένα, στοχεύοντας στην ίαση τόσο του σώµατος, όσο της ψυχής και του πνεύµατος. Τα συµπτώµατα θεωρούνται η έκφραση της ασθενείας, και όχι η ασθένεια αυτή καθ’ αυτή. Τα συµπτώµατα φυσικά, αξιολογούνται και λαµβάνονται σηµαντικά υπόψη, αλλά στόχος δεν είναι µόνον η απουσία τους, αλλά η υγεία. Στα πλαίσια της υγείας, η απουσία των συµπτωµάτων είναι σηµαντική, αλλά όχι το µοναδικό πράγµα που πρέπει να απασχολεί τον ιατρό.


Ο ολιστικός ιατρός έχει κάνει σπουδές στην κλασσική ιατρική και τη θεωρεί πολύ χρήσιµη και την αξιοποιεί στην καθηµερινή του πράξη µε εργαστηριακές, απεικονιστικές και άλλες εξετάσεις, διαγνώσεις και σε µερικές περιπτώσεις ακόµα και µε φάρµακα (ευτυχώς, σπάνια). Η κύρια διαφορά µε τον κλασσικό οικογενειακό ιατρό είναι ότι προσπαθεί να αποφύγει ή να καθυστερήσει ή να περιορίσει την χρήση των χηµικών φαρµάκων και θεωρεί την πρόληψη της ασθένειας σηµαντικότερη της θεραπείας και δίνει µεγάλη σηµασία σε αυτήν

Τι είναι η ολιστική οδοντιατρική;
Ενώ η παραδοσιακή οδοντιατρική εστιάζει στην περιοχή της στοµατική κοιλότητας, η ολιστική οδοντιατρική εξετάζει τον ασθενή σαν ένα ολόκληρο σύστηµα. Είναι µία εναλλακτική αντίληψη που εστιάζει στη χρήση µη τοξικών επανορθωτικών υλικών για οδοντιατρικές εργασίες, µη χειρουργικών περιοδοντολογικών επεµβάσεων για τη θεραπεία των ούλων, χαµηλής ακτινοβολίας ψηφιακές ακτινογραφίες, και δίνει µεγάλη έµφαση στα συµπτώµατα οδοντιατρικών µολύνσεων που οι περισσότεροι από εµάς αγνοούµε τι αντίκτυπο έχουν στη γενικότερη υγεία µας.
Το στρες, διατροφικές ανεπάρκειες, ο ζαχαρώδης διαβήτης, φλεγµονές µπορούν να εµφανιστούν ως ασθένειες στα ούλα ή στις γνάθους. Μόνο ένας οδοντίατρος µπορεί να διαγνώσει την σοβαρότητα των περιοδοντικών νόσων. Όσοι πάσχουν από τις νόσους των ούλων (ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα) έχουν µεγαλύτερες πιθανότητες να προσβληθούν από έµφραγµα του µυοκαρδίου, εγκεφαλικό και οι έγκυες γυναίκες που πάσχουν από την ουλίτιδα της εγκυµοσύνης έχουν επτά φορές µεγαλύτερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα.
Η συνολική υγεία ενός ατόµου επηρεάζει την αντοχή των δοντιών του. Η σωστή διατροφή είναι ένας σηµαντικός παράγοντας στην υγεία των δοντιών µας. Είναι κοινά αποδεκτό ότι η τερηδόνα δηµιουργείται από βακτήρια στο στόµα. Τα βακτήρια παράγουν οξύ το οποίο καταστρέφει τα δόντια. Η έλλειψη ασβεστίου στη δίαιτα ή η παραλειτουργία του παραθυρεοειδούς αδένα που ρυθµίζει την ποσότητα ασβεστίου στο σώµα συµβάλλει στην καταστροφή των δοντιών.
Σκοπός της οδοντιατρικής είναι να δηµιουργήσει υλικά τα οποία µοιάζουν όσο το δυνατό περισσότερο µε τα φυσικά δόντια, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.

Τι σηµαίνει ότι η Οµοιοπαθητική είναι «Ολιστική ιατρική»;  
Ολιστική είναι κάθε µέθοδος θεραπείας που κάνει ολόκληρο το συγκεκριµένο οργανισµό πιο υγιή, ψυχικά και σωµατικά. Συγκεκριµένα, όταν κάποιος ασθενής που έχει 3-4 παθήσεις και συµπτώµατα ανεξάρτητα µεταξύ τους πηγαίνει στον οµοιοπαθητικό ιατρό, δεν θα λάβει ένα ξεχωριστό φάρµακο για κάθε πάθηση ή σύµπτωµα (όπως γίνεται συνήθως στην κλασσική ιατρική) αλλά θα επιλέξει ένα µόνο φάρµακο, το οποίο προορίζεται να ανακουφίσει το σύνολο των συµπτωµάτων και των παθήσεων από τις οποίες πάσχει.  

Ψηφιακή ακτινογραφία
Αντικαθιστά την ξεπερασµένη παραδοσιακή ακτινογραφία µειώνοντας την έκθεση των ασθενών στην ακτινοβολία και την εξάλειψη των αποβλήτων και της ρύπανσης.
Έχει 75-90% λιγότερη ακτινοβολία και καταργεί την ανάγκη για τοξικά διαλύµατα σταθεροποίησης των x-ray και ταινιών µολύβδου, συµβάλλοντας  στην περιβαλλοντική διαχείρηση.
 

Βρίσκεστε εδώ: Home ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ