Οδοντίατροι Πάτρα | Οδοντιατρεία Ξένος

COSMETIC SERVICES

laser_trixoptosi

 

Laser Τριχόπτωση

Το θαύμα του LLLT Laser Θεραπεία για την τριχόπτωση

Τι είναι λέιζερ και θεραπεία με laser;

"Λέιζερ" είναι"ενίσχυση φωτός με την εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας". Είναι μία λεππτή εντατικά εστιασμένη δέσμη φωτός που εκπέμπει μια πολύ καθαρή φωτεινή δέσμη ενός μήκους κύματος. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του χαμηλού επιπέδου λέιζερ που προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών και υψηλής ισχύος λέιζερ που είναι πιο γνωστή στους περισσότερους ανθρώπους.

Τα περισσότερα λέιζερ που χρησιμοποιείται για σκοπούς αισθητικής στοχεύουν συγκεκριμένα chromopores που είναι συστατικά του δέρματος τα οποία απορροφούν το φως στο σώμα. Τα σημαντικότερα χρωμοφόρα που επηρεάζουν τα μαλλιά είναι τα εξής:

  • Μελανίνη(στους θύλακες των τριχών και των επιτόπιων ήλιος)
  • Αιμοσφαιρίνη (στα αγγεία)
  • Νερό (σε όλα τα στρώματα του δέρματος - την επιδερμίδα και χόριο)

Για λόγους αισθητικής που συνδέονται με τα μαλλιά,λέιζερ σε υψηλή ισχύη χρησιμοποιείται για να καταστρέψει τριχοθυλάκια και  να απομακρύνει τις ανεπιθύμητες τρίχες ήέχει σαν στόχο παθολογικά αιμοφόρα αγγεία, όπως η φλεβίτιδα ή και να αφαιρέσει τις ρυτίδες. Υψηλής ισχύος λέιζερ μπορεί να κόψει και να κάψει τους ιστούς.
Από την άλλη πλευρά τα χαμηλού επιπέδου λέιζερ έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Πρόκειται για εποικοδομητική  θεραπευτική δράση στους ιστούς και όχι καταστρεπτική..
Η θεραπεία με λέιζερ χαμηλού επιπέδου (LLLT)διεγείρει τα κύτταρα να αναπτύξουν υγιή μαλλιά.
 

Πώς λειτουργεί η θεραπεία με λέιζερ (LLLT);
Οι επιπτώσεις της LLLT μπορεί να εξηγηθούν με τον ακόλουθο τρόπο: Το κέντρο του ατόμου είναι ένας πυρήνας. Ο πυρήνας αποτελείται από πρωτόνια και νετρόνια. Γύρω από τον πυρήνα ηλεκτρόνια κινούνται σε τροχιά απελευθερώνοντας ενέργεια. Η απελευθερωμένη ενέργεια είναι γνωστή ως φωτόνια. Όλη η ζωή στον πλανήτη εξαρτάται από την ενέργεια του φωτός (φωτονίων) που προέρχεται από τον ήλιο. Η ενέργεια χρησιμοποιείται σε μια διαδικασία της φωτοσύνθεσης για να δημιουργήσετε τη γλυκόζη και το οξυγόνο. Φωτόνια το έναυσμα για μια πλειάδα κυτταρικών αλλαγών που ονομάζεται φωτογραφία-απόκρυψη.

Η αληθινή θεραπευτική δύναμη της θεραπείας με λέιζερ είναι η ελεγχόμενη κατεύθυνση του φωτός λέιζερ για να τα μέρη του σώματος, όπου και όταν αυτό είναι απαραίτητο.Τα λέιζερ έχουν την ικανότητα να συγκεντρώνουν τη ροή των φωτονίων σε μια τέλεια τάξη. Η δομημένη φωτόνια ακολουθώντας την ίδια πορεία θα δώσει το έναυσμα αξιοσημείωτες αλλαγές στο δέρμα και τους ιστούς που στοχεύειί. Το λέιζερ χαμηλής ενέργειας έχει ως στόχο να ενισχύσει την έμφυτη δύναμη του σώματος για αυτοθεραπεία.

Οι θεραπείες με λέιζερ εξομαλύνουν κατεστραμμένουσ ιστούς, ενεργοποιώντας ένζυμα μέσα στο σώμα. Τα ένζυμα είναι μόρια που επιταχύνουν τις χημικές αντιδράσεις μεταξύ άλλων ουσιών. Μόνο τα κατεστραμμένα κύτταρα που χρειάζονται βοήθεια απορροφούν τα φωτόνια. Η βελτιωμένη ροή του αίματος από το φως αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων που παρέχουν τη ζωή δίνει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά για να το βολβό της τρίχας. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην παραγωγή μιας ,υγιούς αυξανόμενης τρίχας και ενός υγιούς  δέρματος της κεφαλής συνολικά.

 

Οι υποψήφιοι οι οποίοι επωφελούνται από το χαμηλού  επιπέδου θεραπεία με λέιζερ για την τριχόπτωση
Οι άνδρες και οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν ανδρογενετική αλωπεκία (γενετική προκαλούμενη φαλάκρα) μπορούν να επωφεληθούν από LLLTΘεραπεία Μαλλιών με Laser LASER για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης Σε αυτό το πεδίο εφαρμόζονται τα Low Level Lasers επί μια δεκαετία. Ήδη η παγκόσμια ιατρική κοινότητα έχει αναγνωρίσει την εξαιρετική σημασία και αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης θεραπείας στο πεδίο της αντιμετώπισης της τριχόπτωσης, ενώ επίκειται και η αναγνώριση της μεθόδου από τον οργανισμό FDA Αμερικής ως μέθοδος αντιμετώπισης της τριχόπτωσης. LLLT (Low Level Laser Therapy) Η θεμελιώδης λίθος αυτής της συνδυαστικής αυτής εφαρμογής είναι βασισμένη στην ενεργητική φωτοδιέγερση του τριχωτού της κεφαλής, με την χρήση δυο διαφορετικών συστημάτων LASER και τριών μηκών κύματος (633nm, 830 nm και 940nm). Η τριπλή αυτή φωτονιακή εκπομπή επιτυγχάνει επιγραμματικά, την Διέγερση του Επιθηλίου και Αγγειοδιαστολή, με αποτέλεσμα καλύτερες συνθήκες απορρόφησης και εκμετάλλευσης των κατάλληλων συστατικών για την υγεία των αναγεννητικών κυττάρων της ρίζας της τρίχας. Η βιολογική επίδραση της συνδυαστικής δράσης των LASER στα Βλαστοκύτταρα και στους Ιστούς επιτυγχάνει: Αύξηση της Αγγειοδιαστολής και της Μικροκυκλοφορίας με αύξηση των παρακείμενων τριχοειδικών αγγείων που ισοδυναμεί με καλύτερη αιμάτωση του τριχωτού της κεφαλής. Αύξηση της αρτηριακής ροής του αίματος και της λεμφικής ροής, με αποτέλεσμα την καλύτερη αιμάτωση του τριχωτού της κεφαλής και την ελάττωση της εμφάνισης του οιδήματος. Αντιφλεγμονώδη δράση μέσω της αύξησης των λευκοκυττάρων, φαγοκυττάρωση. Αύξηση της κυτταρικής μίτωσης των βλαστοκυττάρων με παράταση της αναγενούς φάσεως Ανάπλαση των νεύρων στην περιοχή του τριχικού θύλακα. Ενζυματική Δραστηριοποίηση Αύξηση της διαπερατότητας των τριχοειδικών αγγείων της κυτταρικής μεμβράνης και της συγκέντρωσης Ασβεστίου Αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης του Επιθηλίου Αύξηση του ρυθμού παραγωγής Κολλαγόνου και Ινοβλαστών Έλλειψη της εμφάνισης ουλοποίησης στο τριχωτό της κεφαλής. Αποφυγή της Ουλωτικής Αλωπεκίας. Αύξηση της παραγωγής του κύκλου ATP των μιτοχονδρίων και της ενεργοποίησης του RNA. Φωτο-διέγερση της επανέκφυσης των τριχων. .

Βρίσκεστε εδώ: Home ΚΟΣΜΕΤΙΚΗ LASER ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ