Οδοντίατροι Πάτρα | Οδοντιατρεία Ξένος

LASER ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

laser

 

Θεραπεία LASER

Σήμερα μετά από σωρεία ερευνητικών εργασιών σε όλους του τομείς της Ιατρικής και συγκέντρωση πλήθους εμπειριών οι Laser θεραπείες στην Ιατρική πράξη όχι μονό έγιναν αποδεκτές αλλά συνιστούν μια πραγματικότητα.

Έχει ωριμάσει αρκετά η έρευνα και η μεθοδολογία χρήσης των διαφορών Lasers και έτσι είμαστε καθόλα πεπεισμένοι για την ευεργετική τους επίδραση στις διάφορες Ιατρικές πράξεις.Στον τομέα των νοδών στοματολογικών εφαρμογών πριν από 17 χρόνια περίπου η Οδοντιατρική

Σχολή του Πανεπιστημίου του Αachen της Γερμανίας ξεκίνησε πρώτη παγκοσμίως την ερευνά στις κλινικές εφαρμογές των Laser και στις αρχές του 2006 δημιούργησε το πρώτο παγκοσμίως μεταπτυχιακό στα Laser στην Οδοντιατρική σε συνεργασία με διαφορά πανεπιστήμια απ όλο τον κόσμο βοηθώντας έτσι τα μέγιστα στην εδραίωση των Laser στην Οδοντιατρική κατέχοντας λοιπόν τους υψηλότερους τίτλους σπουδών αυτή τη στιγμή πάνω στα Laser τον τίτλο Ειδικού ασφαλείας των Laser έχουμε να σας προσφέρουμε όλη την γκάμα των εφαρμογών των Laser τόσο σε επεμβατικό όσο σε θεραπευτικό επίπεδο.

Η χρήση των Laser αφορά επεμβάσεις στα δόντια [αφαίρεση τερηδόνας χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση αναισθησίας, αποστείρωση δοντιών για μια επιτυχημένη ενδοδοντική θεραπεία, χειρουργικές επεμβάσεις, κλπ.] στα ούλα [θεραπεία ουλίτιδας, περιοδοντίτιδας, αφαίρεση όγκων, υπερπλασιών, ουλοπλαστική, εκτομή χαλινών κλπ. ] και στο δέρμα [ αφαίρεση διαφόρων βλαβών, ανάπλαση και αναζωογόνηση προσώπου, λείανση ρυτίδων κλπ.].

επεμβάσεις με Laser ανώδυνες [δεν απαιτούν αναισθησία ],ασφαλείς .απλες, ταχειες

Βοηθούν στην εξάλειψη όλων ουλων,στοματος και δέρματος προσώπου και βελτίωση όλων των αισθητικών προβλημάτων του προσώπου βελτίωση υφής και όψης δέρματος και αποκατάσταση γερασμένων περιοχών του προσώπου με αναίμακτο και ανώδυνο τρόπο

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Τι είναι LASER;

LASER σημαίνει ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας.

Τι είναι το LLLT;

Low Level Laser Therapy (LLLT) είναι ο νέος διεθνώς αποδεκτός όρος για biostimulation(βιοδιέγερση) με χαμηλό λέιζερ ενέργειας, προκειμένου να επιτύχει το θεραπευτικό επιθυμητό αποτελέσματα.
Το Φως ή η ενέργεια των φωτονίων με τη μοναδική ιδιότητα του να είναι σε θέση να διεισδύσει μέχρι και δύο εκατοστά κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, προκαλώντας αύξηση του κυτταρικού μεταβολισμού χωρίς βλάβη των ιστών .
Χαμηλού επιπέδου θεραπεία με λέιζερ, μερικές φορές αναφέρεται επίσης ως κρύο-θεραπεία με λέιζερ είναι πλέον  η πρώτη επιλογή στην θεραπεία του πόνου, την επούλωση των ιστών και στην ιατρική αποκατάσταση.
Στην αγωγή με λέιζερ χαμηλής ενέργειας η θερμοκρασία των ιστών δεν αυξηθεί πάνω από 98,6 F (κανονική θερμοκρασία του σώματος).Η χαμηλή θεραπεία με λέιζερ  είναι ασφαλής, ανώδυνη και μη επεμβατική και τα αποτελέσματα είναι συχνά άμεσα και βιώσιμα.

Τι είναι, LPLT, θεραπευτικά λέιζερ, Soft Laser, MID λέιζερ, Κλπ;

LPLT: Στη βιβλιογραφία (χαμηλή ένταση Laser Therapy) και LPLT (Low Power Laser Therapy) είναι επίσης χρησιμοποιούνται συχνά.
 • Θεραπευτικά Laser:

Όσον αφορά το μέσο λέιζερ, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τον όρο «θεραπευτικά λέιζερ» και όχι «χαμηλού επιπέδου λέιζερ» ή «χαμηλής ισχύος λέιζερ", δεδομένου ότι τα υψηλά επίπεδα λέιζερ χρησιμοποιούνται επίσης για την θεραπεία με λέιζερ.

 • Soft Laser:

Ο όρος "ήπιο λέιζερ "χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να διαφοροποιήσει θεραπευτικό λέιζερ από το" σκληρό λέιζερ ", δηλαδή τα χειρουργικά λέιζερ.
MID Laser? Ιατρικά Laser:
Πολλές διαφορετικές ονομασίες, στη συνέχεια, εμφανίστηκαν όπως η "MID λέιζερ" και "ιατρικά λέιζερ".
Βιο-διέγερση λέιζερ
Βιο-ρύθμιση λέιζερ
έχουν προταθεί με .
Low-αντιδρώσα επίπεδο Laser, χαμηλής έντασης σε επίπεδο Laser
Photo-biostimulation λέιζερ και Photo-biomodulation λέιζερ είναι άλλα ονόματα.

Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι το ζήτημα της ονοματολογίας απέχει πολύ από λυθεί.
Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει έλλειψη πλήρους συμφωνίας σε διεθνές επίπεδο.

Ποιοι είναι οι πρωτοπόροι της χαμηλής θεραπείας με λέιζερ επίπεδο;

Η πρώτη συστηματική επιστημονική έρευνα σχετικά με τις βιολογικές επιδράσεις της χαμηλής λέιζερ επίπεδο έγινε από τον αείμνηστο καθηγητή Endre Mester του Semmelweis Medical University στην Βουδαπέστη, Ουγγαρία, 1966.

Είναι η θεραπεία με λέιζερ επιστημονικά τεκμηριωμένη;

Βασικά ναι.
LLLT έχει τεθεί σε ενεργό και ωφέλιμη χρήση του στην Ευρώπη για σχεδόν 30 χρόνια. Υπάρχουν περισσότερες από 100 διπλά τυφλές μελέτες που επιβεβαιώνουν θετικά το κλινικό αποτέλεσμα της LLLT. Πάνω από 2.500 κλινικές μελέτες και εκθέσεις  έχουν δημοσιευθεί έρευνες και έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα της LLLT για διάφορα θέματα υγείας. Κοιτάζοντας την περιορισμένη LLLT οδοντιατρική βιβλιογραφία και μόνο (370 μελέτες), πάνω από το 90% των μελετών αυτών θα ελέγχει την κλινική αξία της θεραπείας με λέιζερ.
LLLT έχει μια βάση σε κτηνιατρικές πρακτικές εδώ και δεκαετίες.
Κατά των τελευταίων 6 χρόνιων, επαγγελματικές αθλητικές ομάδες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν λέιζερ θεραπεία από έμπειρους χρήστες γιά αποκατάσταση.

Πού μπορώ να βρω αυτά τα έγγραφα;

Το βιβλίο των συγγραφέων Tuner και Hode «Το Εγχειρίδιο της θεραπεία ςμε laser" είναι ένας οδηγός αναφοράς καθώς και πηγή γνώσης της θεραπείας με λέιζερ. Το βιβλίο περιέχει 600 σελίδες και υπάρχουν περίπου 1400 αναφορές.

Το χαμηλού επιπέδου λέιζερ τι μπορεί να θεραπεύσει στο μυοσκελετικό σύστημα;

Χαμηλό επίπεδο λέιζερ χρησιμοποιείται για τη θεραπεία  επίπονων και φλεγμένοντων μαλακών  ιστών και των αρθρώσεων,δηλαδή για την θεραπεία
 • Πόνος στα γόνατα, χέρια, τους αστραγάλους, και τα ισχία
 • Αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα
 • Χρόνια αυχενικά,πονος την πλάτη, και πόνος στον ώμο
 • Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
 • Rotator σφαλιάρα τραυματισμών
 • Τραυματισμοί Αθλητών
 • Θυλακίτιδα
 • Tennis Elbow και αγκώνα παίκτη γκολφ
 • Ινομυαλγία
 • Πελματιαία Fascitis
 • Πονοκέφαλοι
 • Τενοντίτιδα
 • TMJ
 • Άλλες κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος

Είναι η χαμηλού επιπέδου λέιζερ θεραπεία ασφαλής, υπάρχει κάποια παρενέργεια;

Κατά τα τελευταία 4 χρόνια, ο FDA αποφάνθηκε ότι LLLT (Low Level Laser Therapy) είναι ασφαλής και η μόνη αντένδειξη (προειδοποίηση) είναι αν το χρησιμοποιήσετε άμεσα στα μάτια.
Για τα τελευταία 30 χρόνια η τεχνολογία του χαμηλού επιπέδου θεραπεία με laser (LLLT) έγινε επίσημα αποδεκτή σε πολλά μέρη του κόσμου όπως η Ευρώπη, Σκανδιναβία, τη Ρωσία και την Ιαπωνία. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν έχει υπάρξει καμία καταγραφή σε μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις από τη χρήση του. Θεωρείται ότι είναι μη επεμβατική, ανώδυνη και ασφαλής.
 • Το ερώτημα είναι συχνά ρωτούν "Αν τα λέιζερ δεν που χρησιμοποιούνται σε χειρουργικές επεμβάσεις,καυτηριάζουν ιστούς;" Η απάντηση είναι "ναι" Χειρουργικά λέιζερ είναι σε θέση να καυτηριάσουν ιστούς. Ωστόσο, αυτά που χρησιμοποιούμε είναι "χαμηλού επιπέδου λέιζερ» με παραμέτρους που καθιστούν αδύνατη τη ζημία, ακόμη και σε ένα κύτταρο στο σώμα.  Το λέιζερ ενθαρρύνει και να ενεργοποιήσει τα κύτταρα.

Η βιομηχανία έχει χρησιμοποιήσει τα διοδικά λέιζερ εδώ και χρόνια σε εφαρμογές όπως τους αναγνώστες bar code, συσκευές αναπαραγωγής CD, DVD players, εκτυπωτές λέιζερ και δείκτες. Το FDA απαρίθμησε τα λέιζερ βιο-διέγερσης ως μη σημαντικές συσκευές κινδύνου (NSR).
Τα χαμηλό επιπέδου λέιζερ που χρησιμοποιούμε έχουν λάβει έγκριση UL και CE για την ασφάλεια.

Πώς λειτουργει η LLLT;

Το φως επιδρά στα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος. Το αποτέλεσμα,καθορίζεται από το μήκος κύματος του φωτός που εφαρμόζεται. Το χαμηλό επίπεδο λέιζερ παράγει μια ακτίνα του φωτός που έχει ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος και συχνότητα. Όταν το φως του λέιζερ εφαρμόζεται σε όλο τον ιστό, η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια μετατρέπεται σε χημική ενέργεια μέσα σε κάθε κύτταρο η οποία θέτει σε κίνηση μια αλυσίδα χημικών αντιδράσεων που επιτρέπει τη θεραπευτική διαδικασία να ξεκινήσει. Αυτή η χημική αντίδραση στο κύτταρο επιτρέπει πολλά πράγματα να συμβούν.
 • Διεγείρει τη θεραπεία και την επισκευή του ιστού
 • Αυξάνει την δύναμη ιστού
 • Μειώνει τον πόνο: διεγείροντας τα κύτταρα να παράγουν τις δικές τους ενδορφίνες, ένα φυσικό παυσίπονο. Ο πόνος είναι αποτελέσματα από τραύμα, κυψελοειδή διακοπή, δυσλειτουργία, ή λιγότερο από τη βέλτιστη λειτουργία του κυττάρου. Επούλωση και ανακούφιση από τον πόνο έρχονται με κυψελοειδή ισορρόπηση. Φωτόνια επιτρέπουν στα κύτταρα να εκτελούν κατά βέλτιστο τρόπο την κίνηση βιο-χημικών αντιδράσεων που παράγουν τα ένζυμα και ATP (ωφέλιμη ενέργεια).
 • Μειώνει τη φλεγμονή: από την καταστολή φλεγμονωδών ενζύμων και ενισχύοντας την απελευθέρωση των αντι-φλεγμονώδων ένζυμων στο 75%.
 • Μείωση Οίδηματος: με την τόνωση λεμφικής παροχέτευσης.
 • Προωθεί Ταχύτερη Επούλωση Πληγών διεγείροντας τα κύτταρα να αυξήσουν την παραγωγή κύριων ενζύμων θεραπείας έως και κατά 75%, βελτιώνει την λεμφική παροχέτευση αυξάνοντας έτσι την κυκλοφορία επιταχύνοντας την επούλωση.
 • Αύξηση Ταχύτητας Επισκευής των οστών: με την τόνωση της διαδοσής των ινοβλαστών και οστεοβλαστών 
 • Διεγείρει την λειτουργία των νεύρων Νευρική αναγέννηση.
 • Προωθεί την κυτταρική οξυγόνωση / Αποτοξίνωση
 • Απερευθερώνει από σφιχτούς μυς και μυϊκούς σπασμούς που συμβάλλουν στη δημιουργία χρόνιου πόνου, και συμμετάσχουν σε προβλήματα μειωμένης κινητικότητας.
 • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: την αύξηση του αριθμού των κυττάρων "δολοφόνων" από 400-900%.
 • Επαν-ενεργοποιήση της κυτταρικής Μεμβράνης: να επιτρέψει τη μεταφορά των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών σε όλη την κυτταρική μεμβράνη (θρεπτικές ουσίες, δεν θα διέρχονται λόγω τραυματισμών ή ασθενιών του κυτταρικού τοιχώματος, επιβραδύνοντας έτσι την επούλωση), επιτρέποντας μια υγιή νέα κύτταρα να αναπτυχθούν.

Είναι αυτό μια προσωρινή λύση για το πρόβλημά μου;

Τα καλά νέα είναι για τους περισσότερους ασθενείς . Ενώ μερικοί ασθενείς που παίρνουν άμεσα αποτελέσματα, άλλοι απαιτούν συνήθως 6-12 επισκεψεις πριν υπάρχει μια μόνιμη επίδραση. Δεδομένου ότι η κατάσταση κάθε ατόμου ποικίλλει σε σοβαρότητα ο γιατρός θα αποφασίσει μετά την επανεξέταση της κατάστασής σας εάν θεραπείες με λέιζερ μπορεί να σας ωφελήσουν.

Ποια τα λέιζερ μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ιατρική;

Παραδείγματα λέιζερ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ιατρική:
Laser όνομα Μήκος κύματος Παλμικά χρήση στην ιατρική ή συνεχή
 •  Κρυσταλλικό λέιζερ:

Ρουμπίνι 694 ολογράμματα p nm, πήξη τατουάζ
Nd: YAG 1 064 πήξης p nm
Ho: YAG 2 130 εγχείρηση p nm, ενδοδοντική
Er: YAG 2 940 εγχείρηση p nm, οδοντιατρική τρυπάνι
KTP/532 532 nm p / c δερματολογία
Αλεξανδρίτης 720-800 οστών p nm κοπής

 • Ημιαγωγών Λέιζερ:

GaAs 904 biostimulation p nm
GaAlAs 780-820-870 biostimulation γ nm, χειρουργική επέμβαση
InGaAlP 630-685 nm γ biostimulation

 •  λέιζερ υγρού:

Dye laser (συντονίσιμα) πέτρες στα νεφρά p
Rhoda ορυχείο: 560-650 nm c / p PDT, της δερματολογίας,

 • Αέριο Λέιζερ:

HeNe 633, 3 390 nm γ biostimulation
Αργό 350-514 δερματολογία γ nm, τα μάτια
CO2 10 600 γ ν.μ. / p δερματολογία, χειρουργική επέμβαση
Exciter 193, 248, 308 μάτι p nm, αγγειακή χειρουργική
Χαλκός ατμών 578 nm c / p δερματολογία

Υπάρχουν πολλά άλλα είδη, αλλά και εκείνες που αναφέρονται παραπάνω είναι τα πιο κοινά.

Ποιοι είναι οι συνηθέστεροι τύποι λέιζερ σε LLLT;

Ήλιο-Νέον (HeNe) - ορατή, κόκκινο
AlGaInP-ορατό, κόκκινο
Γάλλιο-αρσενικό (GaAs) - αόρατη, υπέρυθρη
Γάλλιο-Αλουμινίου-αρσενικό (GaAlAs) - αόρατη, υπέρυθρη

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του ορατού κόκκινου λέιζερ και τα αόρατα, υπέρυθρου λέιζερ;

Το ορατό κόκκινο λέιζερ θα διαπεράσει το δέρμα κακώς, ως εκ τούτου είναι πιο κατάλληλα για επιφανειακές (δέρματος και των βλεννογόνων) βλάβες, επιφανειακές μυών και του συνδετικού ιστού τραυματισμούς.
Υπέρυθρες λέιζερ, διεισδύουν βαθύτερα και είναι κατάλληλα για τόσο για επιφανειακές όσο και βαθύτερες βλάβες.

Ποιο είδος του λέιζερ είναι ο καταλληλότερος για την οποία δουλειά;

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι λέιζερ στην αγορά: HeNe (νυν αντικαθίσταται σταδιακά από το λέιζερ InGaAlP), GaAs και GaAlAs. Μπορούν να τοποθετηθούν σε χωριστές πράξεις είτε συνδυασμένες, στο ίδιο μέσο.
 • Το λέιζερ HeNe ή InGaAlP laser έχει χρησιμοποιηθεί πολύ στην οδοντιατρική, ιδίως, δεδομένου ότι ήταν το πρώτο λέιζερ διαθέσιμο. Το λέιζερ HeNe έχει χρησιμοποιηθεί για την επούλωση του τραύματος για περισσότερα από 30 χρόνια. Ένα πλεονέκτημα είναι η τεκμηριωμένη ευεργετική επίδραση των βλεννογόνων και του δέρματος (το είδος των προβλημάτων είναι καταλληλότερη για), και την απουσία κινδύνων τραυματισμού στα μάτια. Ένας Ιάπωνας ερευνητής που έλαβαν ακόμη και μόσχους με επιπεφυκίτιδα κερατίτιδα, με άριστα αποτελέσματα, δηλαδή, την ακτινοβόληση του ματιού μέσω του βλεφάρου. Επειδή HeNe φως είναι ορατή, ενεργοποιεί το αντανακλαστικό του ματιού και προστατεύει.

HeNe για οδοντιατρική χρήση είναι 3-10 mW, αν και συσκευές με έως και 60 mW είναι διαθέσιμες. Μια βέλτιστη δόση κατά τη χρήση λέιζερ HeNe για την επούλωση του τραύματος είναι 1-4 J/cm2 γύρω από την άκρη του τραύματος, και περίπου 0,5 J/cm2 στην ανοιχτή πληγή. Οι HeNe λέιζερ χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία τραυμάτων του δέρματος, πληγές να βλεννογόνων, απλός έρπης, έρπης ζωστήρας (shingles), ουλίτιδα, πόνους στο δέρμα και τους βλεννογόνους, επιπεφυκίτιδα, κλπ.

 • Το λέιζερ GaAs είναι εξαιρετική για τη θεραπεία του πόνου και των φλεγμονών (ακόμη και σε βάθος), και είναι λιγότερο κατάλληλο για τη θεραπεία των πληγών και των βλεννογόνων. Πολύ χαμηλές δόσεις πρέπει να χορηγούνται σε βλεννογόνους! Οι περισσότερες συσκευές GaAs προορίζεται για επιπλέον από το στόμα, αλλά υπάρχουν και ειδικά λέιζερ προσαρμοσμένες για χρήση από το στόμα.

Ένα λέιζερ GaAs έχει αναπόσπαστο μέτρο στην εξόδο που δείχνει ότι υπάρχει μια ακτίνα και τη δύναμή της σε milliwatts - αυτό είναι αναγκαίο, επειδή το φως αυτού του τύπου λέιζερ είναι αόρατο. Προστατευτικά γυαλιά για τον ασθενή μπορεί να είναι κατάλληλα ενόψει της αόρατης φύσης του φωτός.

 • Το λέιζερ GaAs είναι, όπως GaAlAs και InGaAlP λέιζερ, ένα λέιζερ ημιαγωγών. Βέλτιστη δόση θεραπείας με λέιζερ GaAs είναι χαμηλότερα από ό, τι με HeNe λέιζερ. Το λέιζερ GaAs είναι πιο αποτελεσματικό για τη θεραπεία του πόνου, φλεγμονές και οι λειτουργικές διαταραχές στους τένοντες των μυών και αρθρώσεων (π.χ. epicondylitis, τενοντίτιδα και Μυοπεριτονιακό πόνο, gonarthrosis, κλπ.), καθώς και για βαθιές διαταραχές γενικά. Όπως προαναφέρθηκε, GaAs δεν θεωρείται ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικά στις πληγές και άλλες επιφανειακές προβλήματα, όπως τα HeNe (InGaAlP λέιζερ) και GaAlAs λέιζερ. GaAs μπορεί, ωστόσο, να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία σε πληγές, σε συνδυασμό με HeNe ή InGaAlP, αλλά οι δόσεις θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλό - κάτω από 0,1 J/cm2.The λέιζερ GaAlAs έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής. Οι GaAlAs λέιζερ εμφανίστηκαν στην αγορά με μια εντυπωσιακή παραγωγή άνω των 2 W.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι λέιζερ GaAlAs-. Η πιο καλά τεκμηριωμένη τύπου εκπέμπει μια συνεχή, αόρατο ή ελάχιστα ορατό φως με μήκος κύματος 820 nm. Αυτό το λέιζερ αναλάβει μια ενδιάμεση θέση σε σύγκριση με τα άλλα δύο είδη λέιζερ, συχνά αποδεικνύεται αποτελεσματική σε τέτοιες συνθήκες δέρμα ως έλκη στα κάτω άκρα, αλλά και, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, για τα προβλήματα της τένοντες των μυών και των αρθρώσεων.

Μπορεί λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα πρέπει να χρησιμοποιείται για LLLT;

Ναι. Θεραπευτική αγωγή με λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής, που συχνά ονομάζεται EDL-λέιζερ (laser που εκπέμπουν defocused). Σχεδόν κάθε λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφόσον η ισχύς μπορεί να ρυθμιστεί για να αποφευχθεί η καύση. Αυτό μπορεί πάντα να επιτευχθεί με πρόσθετο φακό του σεληνιούχο γερμανίου ή ψευδάργυρο, αν δεν μπορεί να γίνει με το πρότυπο αξεσουάρ που συνοδεύουν τη συσκευή.
Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το CO2 μήκος κύματος δεν μπορεί να εισχωρήσει ιστό, αλλά για ένα κλάσμα του ενός χιλιοστούί. Ακόμα, έχει biostimulative ιδιότητες.

Πόσο βαθιά στον ιστό μπορούν να διεισδύσουν με ακτίνες λέιζερ;

Το βάθος διείσδυσης του φωτός λέιζερ εξαρτάται από το μήκος κύματος του φωτός, για το αν το λέιζερ είναι σούπερ-παλμικό, από την ισχύ εξόδου, αλλά και από τον τεχνικό σχεδιασμό της συσκευής και η τεχνική που χρησιμοποιείται θεραπεία. Ένα λέιζερ σχεδιασμένα για τη θεραπεία ανθρώπων είναι σπάνια είναι κατάλληλα για τη θεραπεία των ζώων με γούνα. Υπάρχουν, στην πραγματικότητα, λέιζερ ειδικά για το σκοπό αυτό. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού εδώ είναι ότι η δίοδος λέιζερ (-ες) επιβάλλω με το ζόρι από τον καθετήρα μεταχείριση μάλλον σαν τα δόντια σε μια χτένα. Με ψάξω ανάμεσα τρίχες του ζώου, γυάλινη επιφάνεια, η δίοδος λέιζερ έρχεται σε επαφή με το δέρμα και όλα τα φώτα από το λέιζερ είναι "αναγκαστική" στον ιστό. Ένα σημαντικό σημείο εδώ είναι η θλίψη αφαίρεση του αίματος στον ιστό-στόχο. Όταν πιέζετε ελαφρά με καθετήρα λέιζερ στο δέρμα, το αίμα ρέει προς τις πλευρές, έτσι ώστε το δικαίωμα ιστό μπροστά από τον αισθητήρα (και κάποια απόσταση μέσα στον ιστό) είναι αρκετά κενά του αίματος. Δεδομένου ότι η αιμοσφαιρίνη στο αίμα είναι υπεύθυνος για το μεγαλύτερο μέρος της απορρόφησης, αυτή τη μηχανική απομάκρυνση του αίματος αυξάνει σημαντικά το βάθος διείσδυσης του φωτός λέιζερ.

Δεν έχει σημασία αν το φως από ένα ανιχνευτή λέιζερ, που πραγματοποιήθηκε σε επαφή με το δέρμα είναι παράλληλη με τη δέσμη ή μη.
Δεν υπάρχει ακριβές όριο όσον αφορά τη διείσδυση του φωτός. Το φως γίνεται πιο αδύναμη και πιο αδύναμη την περαιτέρω από την επιφάνεια διεισδύει. Υπάρχει, ωστόσο, ένα όριο στο οποίο η ένταση του φωτός είναι τόσο χαμηλή που δεν βιολογικές επιδράσεις του φωτός μπορεί να καταχωρηθεί. Το όριο αυτό, όταν το αποτέλεσμα παύει, καλείται το μεγαλύτερο ενεργό βάθος. Εκτός από τους προαναφερθέντες παράγοντες, από το βάθος αυτό εξαρτάται επίσης από τον τύπο ιστού, χρώση και βρωμιά στο δέρμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φως λέιζερ μπορεί ακόμη και να διεισδύσει οστών (καθώς και ότι μπορεί να διεισδύσει μυϊκό ιστό). Λιπώδη ιστό είναι πιο διαφανής από ό, τι μυϊκό ιστό.

Για παράδειγμα: ένα λέιζερ HeNe με ισχύ από 3,5 mW έχει μεγαλύτερη ενεργό βάθος 6-8 χιλιοστών, ανάλογα με το είδος του ιστού. Ένα λέιζερ HeNe με απόδοση 7 MW έχει μεγαλύτερη ενεργό βάθος 8-10 mm. Ένας καθετήρας GaAlAs της κάποια δύναμη έχει μια διείσδυση των 35 mm με πλευρική 55 χιλιοστά εξαπλωθεί. Ένα λέιζερ GaAs έχει μια μεγαλύτερη ενεργό βάθος μεταξύ 20 και 30 mm (μερικές φορές κάτω σε 40-50 mm), ανάλογα με τη μέγιστη παραγωγή παλμών της (περίπου χίλιες φορές μεγαλύτερο του μέσου ισχύς του). Εάν εργάζεστε σε άμεση επαφή με το δέρμα, και πατήστε το καθετήρα στο δέρμα, τότε το μεγαλύτερο ενεργό βάθος θα επιτευχθεί.

Μπορεί να LLLT να προκαλέσει καρκίνο;

Η απάντηση είναι όχι. Δεν μεταλλάξεων παρατηρήθηκαν επιδράσεις που προκύπτουν από το φως με μήκη κύματος στο κόκκινο ή υπέρυθρο φάσμα και των δόσεων εμβολίου που χρησιμοποιείται εντός LLLT. Αλλά τι θα συμβεί εάν αντιμετωπίζουν κάποιον που έχει καρκίνο και αγνοεί αυτό; Μπορεί ανάπτυξη του καρκίνου να τονωθεί; Οι επιπτώσεις της LLLT σε καρκινικά κύτταρα in vitro μελέτες, και διαπιστώθηκε ότι μπορεί να ενισχυθεί από το φως λέιζερ. Ωστόσο, σε σχέση με έναν καρκίνο in vivo, η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική. Πειράματα σε ποντίκια έχουν δείξει ότι οι μικροί όγκοι που έλαβαν θεραπεία με LLLT μπορεί να υποχωρούν και να εξαφανιστεί εντελώς, αν και θεραπεία με λέιζερ δεν είχε καμία επίδραση όγκους πάνω από ένα ορισμένο μέγεθος. Είναι ίσως το τοπικό ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο υποκινείται περισσότερο από τον όγκο.
Η κατάσταση είναι η ίδια για τα βακτηρίδια και ιούς στον πολιτισμό. Αυτά είναι διεγείρεται από το φως λέιζερ σε ορισμένες δόσεις, ενώ μια βακτηριακή ή ιογενής λοίμωξη θεραπεύεται πολύ πιο γρήγορα μετά την θεραπεία με LLLT

Τι θα συμβεί αν χρησιμοποιείτε μια πολύ υψηλή δόση;

Θα έχετε μια biosuppressive αποτέλεσμα. Δηλαδή,αν προσπαθείς να κλείσεις μια πληγή ή θεραπεύεις την τριχόπτωση, τότε θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος από ό, τι κανονικά. Πολύ υψηλές δόσεις σε υγιείς ιστούς δεν προκαλούν ζημιές.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Η θεραπεία του καρκίνου, για νομικούς λόγους. Οι έγκυες γυναίκες δεν είναι αντίθετη ένδειξη, εάν χρησιμοποιηθεί με την κοινή λογική. Οι φωτοαλεργικοί ασθενείς. Η επιληψία μπορεί να είναι μια αντίθετη ένδειξη. Η πιο έγκυρη αντένδειξη είναι η έλλειψη ιατρικής εκπαίδευσης.

Θα νιώθω τίποτα;

Όχι. Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν τίποτα, ενώ μερικοί μπορεί να αισθάνονται  ελαφρό τσούξιμο κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Μήπως LLLT προκαλούν  θέρμανση του ιστού;

Λόγω της αυξημένης μικροκυκλοφορία υπάρχει συνήθως μια αύξηση της τάξης του 0,5 ~ 1 Κελσίου σε τοπικό επίπεδο. Τα βιολογικά αποτελέσματα δεν έχουν καμία σχέση με τη θερμότητα. Η  δέσμη ακτίνων λέιζερ, καθιστά αύξηση μικροκυκλοφορίας.Ως εκ τούτου, μια αύξηση κατά 2 ~ 3 βαθμούς Κελσίου στη περιοχή που θεραπεύουμε είναι φυσιολογική. Άλλα λέιζερ GaAlAs στο mW 300-500 ή υψηλότερη σειρά θα προκαλέσει αισθητή αίσθηση θερμότητας, ιδίως σε τριχωτό περιοχές και σε ευαίσθητους ιστούς, όπως τα χείλη.

Γιατί πρέπει να είναι λέιζερ; Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε μονοχρωματικό μη συνεκτικό / LED / ή άλλα είδη του προτύπου φως;

Το φως που εκπέμπεται από μια δίοδο λέιζερ είναι μονοχρωματικό (έχουν μόνο ένα μήκος κύματος), παράλληλες και συνεκτικές ( έχουν τα κύματα με παρόμοια κατεύθυνση, πλάτος και φάση). Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν το φως λέιζερ πολύ πιο πολύτιμο για θεραπευτικά οφέλη.
Μονοχρωματικό μη συνεκτικό φως, όπως το φως από LED που μπορεί να είναι χρήσιμο για επιφανειακή θεραπεία ιστών όπως τραύματα. Σε συγκριτικές μελέτες, ωστόσο, τα λέιζερ έχουν αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματικό από το μονοχρωματικές μη συνεκτικές πηγές φωτός. Μη δέσμη φωτός, δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική σε βαθύτερα στρώματα.

Το λέιζερ φως έχει μοναδικές φυσικές ιδιότητες, οι οποίες το συνηθισμένο φως δεν έχει. Αυτό είναι ο βασικός λόγος  για τον οποίο η θεραπεία λέιζερ είναι τόσο αποτελεσματική σε σύγκριση με άλλα είδη του φωτός στην επούλωση.
Τα LED συστήματα που βασίζονται σε σταδιακή βελτίωση κατά τη διάρκεια των ετών και είναι πλέον καλύτερα τεκμηριωμένα.Εξαιτίας της έλλειψης επιστημονικής υποστήριξης κατά το παρελθόν, ορισμένοι κατασκευαστές έχουν έρευνες  λέιζερ ως απόδειξη της αποτελεσματικότητας της θεραπείας με LED, που σημαίνει ότι είναι ένα και το αυτό. Οι εν λόγω επιχειρηματολογία θα πρέπει να είναι μια «προειδοποιητική λυχνία" για τον πελάτη. .

Η συνοχή του φωτός λέιζερ εξαφανίζεται κατά την είσοδό τους στον ιστό;

Όχι, όμως, είναι μικρότερη. Μέσω της αλληλεπίδρασης μεταξύ ακτίνων λέιζερ στον ιστό, πολύ μικρές «νησίδες» πιο έντονου φωτός,δημιουργουνται και ονομάζονται στίγματα. Αυτά τα στίγματα θα δημιουργηθούν τόσο βαθιά όσο το φως φτάνει στον ιστό και μέσα σε ένα σημαδάκι όγκο, το φως είναι μερικώς πολωμένο. Είναι εύκολο να δείξουμε ότι στίγματα σχηματίζονται αρκετά βαθιά στον ιστό.

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ του φωτός λέιζερ και τα συμβατικά φως;

Laser φως είναι μονοχρωματικό (στενό φάσμα, συγκεκριμένου μήκους κύματος) και συνεκτικό

Τι σημαίνει ακτινοβολία όταν μιλάτε των Λέιζερ;

«Ακτινοβολία» είναι συχνά παρερμηνευθεί διότι χρησιμοποιείται επίσης για να περιγράψει τα ραδιενεργά υλικά και ιονισμένη ακτινοβολία. Η χρήση της λέξης «ακτινοβολία» από την άποψη του φωτός λέιζερ αποτελεί απλώς μια έκφραση της μεταφοράς ενέργειας.

Τι είναι ένα joule;

Ένα joule είναι ένα μέτρο της ενέργειας που παράγεται από το λέιζερ.

Ποιες είναι οι βιολογικές επιδράσεις του φωτός λέιζερ που εκπέμπεται από LLLT συσκευές λέιζερ;

 • Αύξηση του μεταβολισμού των κυττάρων
 • Προσομοίωση της κυτταρικής ανάπτυξης
 • Κυτταρική αναζωογόνηση 
 • Αυξημένη δραστηριότητα ιστού 
 • Αντιφλεγμονώδη 
 • οιδήματος μείωση 
 • Μείωση σχηματισμού ινώδη ιστού
 • Νευρική αναγέννηση
 • Εναπόθεση  κολλαγόνου

Μπορεί θεραπευτική βλάβη λέιζερ στο μάτι;

Και ναι και όχι! Διαβάστε το ακόλουθο κείμενο:

Οι ακόλουθοι παράγοντες είναι σημαντικοί όσον αφορά τον κίνδυνο των ματιών των διαφόρων λέιζερ:
Η απόκλιση της φωτεινής δέσμης. Μια παράλληλη δέσμη φωτός με ένα μικρής διαμέτρου είναι μακράν το πιο επικίνδυνο είδος της δέσμης. Για να τεθεί ο μαθητής, στο σύνολό της, αλλά και να επικεντρώνονται από φακού του ματιού σε ένα σημείο με διάμετρο εκατοστά του χιλιοστού. Το σύνολο του φωτός είναι συγκεντρωμένη σε αυτό το μικρό χώρο. Με μια δέσμη 10 mW, η πυκνότητα ισχύος μπορεί να είναι μέχρι 12.000 W/cm2 την ισχύ εξόδου (δύναμη) του λέιζερ. Είναι αρκετά προφανές ότι ένα ισχυρό λέιζερ (πολλά watt) είναι πιο επικίνδυνα για να κοιτάζω από μια αδύναμη λέιζερ.

Το μήκος κύματος του φωτός μέσα στο ορατό φάσμα μηκών κύματος, ανταποκρινόμαστε σε δυνατό φως με μια γρήγορη αναβοσβήνει αντανακλαστικό. Αυτό μειώνει το χρόνο έκθεσης και κατά συνέπεια την ενέργεια του φωτός που εισέρχεται στο μάτι. Φωτεινών πηγών που εκπέμπουν αόρατη ακτινοβολία, είτε ενός laser υπερύθρου ή υπερύθρων δίοδο, συνεπάγεται πάντοτε και μεγαλύτερο κίνδυνο από ό, τι το αντίστοιχο πηγή του ορατού φωτός. Ακτινοβολία σε μήκος κύματος άνω των 1400 nm απορροφάται από φακού του ματιού και είναι ως εκ τούτου καθίσταται ακίνδυνη, εφόσον η ισχύς της δέσμης δεν είναι πολύ υψηλή. Ακτινοβολία σε μήκος κύματος άνω των 3.000 nm, απορροφάται από τον κερατοειδή και λιγότερο επικίνδυνο.

Η κατανομή της φωτεινής πηγής

Αν η πηγή φωτός είναι συγκεντρωμένη, κάτι που συμβαίνει συχνά στο πλαίσιο των λέιζερ, μια εικόνα της πηγής προβάλλεται στον αμφιβληστροειδή ως ένα σημείο, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται εντός εύρους καταλύματα μας, δηλαδή η περιοχή στην οποία μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα. Μια ευρέως διαδεδομένη πηγή φωτός προβάλλεται επάνω στον αμφιβληστροειδή σε μία αντίστοιχα μεγάλη εικόνα, στον οποίο το φως διαδίδεται σε μια ευρύτερη περιοχή, δηλαδή με χαμηλότερη πυκνότητα ισχύος ως συνέπεια. Για παράδειγμα: ένα σαφές λάμπα (η οποία συλλαμβάνεται ως μια πιο συμπυκνωμένη πηγή φωτός) διαπερνά το μάτι περισσότερο από το λεγόμενο «μαργαριτάρι» λάμπα φωτός. Ένα σύστημα λέιζερ με διαφορετικές πηγές φωτός που διατίθενται ξεχωριστά, όπως είναι ένα πολυ-αισθητήρα (ο καθετήρας αποτελεί το μέρος του λέιζερ που κατέχουν και να ισχύει για την περιοχή να αντιμετωπίζεται? Ένα μόνο καθετήρα σημαίνει ότι υπάρχει μόνο μία δίοδο λέιζερ στον καθετήρα, σε αντίθεση με ένα πολυ-αισθητήρα, που έχει αρκετές διόδων λέιζερ), με πολλές διόδους λέιζερ, μπορεί, θεωρείται στο σύνολό τους, είναι πολύ ισχυρό, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν ένα μικρότερο κίνδυνο για το μάτι απ 'ότι εάν το σύνολο της παραγωγής ενέργειας ήταν από τη μία δίοδο λέιζερ, διότι χωριστή τοποθέτηση των διόδων »σημαίνει ότι επαναλαμβάνονται σε διαφορετικές θέσεις στον αμφιβληστροειδή.

Έχουμε ακούσει πολλές φορές αυτό το είδος παρατήρηση: «Αν είναι ένα κατηγορίας 3Β λέιζερ τότε είναι μια χαρά, αλλιώς δεν έχει καμία επίδραση Αυτό είναι φυσικά εντελώς εσφαλμένη και έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου οι κατασκευαστές έχουν παραχθεί λέιζερ για την αντιμετώπιση των 3B ταξινόμησης, έτσι. ότι θα πουλήσει το μεγαλύτερο όγκο Ας δούμε μερικά παραδείγματα.:

Ένα λέιζερ GaAlAs με ένα μήκος κύματος 830 nm, με ισχύ από 1 mW και ένα καλά παράλληλη ακτίνα (1 mrad απόκλιση), ταξινομείται ως 3Β κατηγορία λέιζερ, καθώς κρίνεται ότι είναι επικίνδυνα για τα μάτια. Ο λόγος για αυτό είναι εν μέρει η παράλληλη ακτίνα, και εν μέρει το μήκος κύματος, το οποίο είναι ακριβώς έξω από το ορατό φάσμα και ως εκ τούτου δεν προκαλεί αναλαμπή αντανακλαστικό από το έντονο φως.
Ένα λέιζερ HeNe με ένα μήκος κύματος 633 nm, με ισχύ 10 MW και οι αποκλίνουσες ακτίνες (1 rad απόκλιση, η οποία αντιστοιχεί σε ένα φωτεινό κώνο με μια κορυφαία γωνία περίπου 57 °), ταξινομείται ως 3A κατηγορία λέιζερ, διότι, λόγω της απόκλισης, δεν μπορεί να βλάψει τα μάτια.
Με την πρόσφατη εμφάνιση της «υψηλής ισχύος λέιζερ χαμηλής ενέργειας", δηλαδή λέιζερ GaAlAs στο εύρος 100-500 mW υπάρχει και μια άλλη ιστορία. Αυτά τα λέιζερ είναι πράγματι επικίνδυνο για τα μάτια και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από εξειδικευμένα άτομα και με την κατάλληλη ληφθούν προστατευτικά μέτρα.

Ποια συχνότητα (παλμικό), θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τις διάφορες θεραπείες;

Πρώτα πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ "κόβουν" και "σούπερ pulsing". Μερικά λέιζερ, όπως το λέιζερ GaAs, είναι πάντα παλμικού. Τα όσπρια είναι πολύ σύντομη αλλά τη μέγιστη ισχύ του παλμού είναι πολύ υψηλό, αρκετά watt, αλλά η διάρκεια παλμού είναι συνήθως μόνο 200 νανοδευτερόλεπτα. Άλλες λέιζερ, όπως η HeNe και η GaAlAs είναι πάντοτε συνεχής, αλλά μπορεί να είναι "παλμικά" με μηχανικές ή ηλεκτρικές συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι η ακτίνα είναι απενεργοποιημένο και για αλλά η έξοδος του κάθε παλμού είναι ακόμα η ίδια.

Όταν κάποιος χάνει pulsing γενικά εξουσία. Με τα περισσότερα λέιζερ GaAs τη δύναμη μειώνεται με μείωσε συχνότητες (αν δεν υπάρχει συμφωνία τραίνο σφυγμού) και με το "ψιλοκομμένο" λέιζερ, εμείς συνήθως χαλαρά το 50% (50 κύκλος%). Το αποτέλεσμα είναι, φυσικά, το ίδιο και στην παλμούς, αλλά επειδή είναι απενεργοποιημένο το 50% του χρόνου, του χρόνου η θεραπεία πρέπει να παραταθεί.
Υπάρχει μια καλή απόδειξη από τις μελέτες κυττάρων ότι το pulsing κάνει τη διαφορά. Όμως, τα στοιχεία από κλινικές μελέτες είναι σχεδόν απούσα. Δεδομένου ότι GaAs είναι πάντα παλμική, θα πρέπει να επιλέξουμε μια συχνότητα και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τα ανεπίσημα στοιχεία είναι εκεί. Όμως, η απώλεια της εξουσίας μείωσε συχνότητες πρέπει να τηρούνται! Για τα άλλα λέιζερ η επιλογή των συχνοτήτων είναι καθαρή εικασία.

Πόσες θεραπείες θα χρειαστώ και πόσο συχνά θα πρέπει να πάρει η θεραπεία;

Για να επουλωθούν οι ιστοί γρήγορα και να διατηρήσουν τα κύτταρα σε biostimulation, ένας ασθενής που έρχεται για μια θεραπεία αρκετές φορές την εβδομάδα για μισή ώρα κάθε φορά. Ο μέσος αριθμός των θεραπειών μπορεί να κυμανθεί, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Οσο λιγότερο σοβαρές ή οξείες την κατάσταση, τόσο λιγότερες αριθμός των θεραπειών που απαιτούνται. Η πιο σοβαρές ή περισσότερο χρόνιες κατάστασης, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των θεραπειών που απαιτούνται.

end faq

Βρίσκεστε εδώ: Home LASER ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ LASER