Οδοντίατροι Πάτρα | Οδοντιατρεία Ξένος

COSMETIC SERVICES

1-facial-aesthetic-surgery-lifting

 

Υαλουρονικό Οξύ – Fillers
Άµεση ανανέωση

Σε τι συνίσταται η θεραπεία
Καθώς µεγαλώνουµε, τα σηµάδια γήρανσης (ρυτίδες και πτυχώσεις του δέρµατος) γίνονται όλο και πιο εµφανή στο πρόσωπο µας.
Με την εξέλιξη της αισθητικής ιατρικής εξελίσσονται και τα εµφυτεύµατα που προσθέτουν όγκο στο πρόσωπο και λειαίνουν τις ρυτίδες προσφέροντας µια πιο νεανική και ξεκούραστη εµφάνιση.
Τα πιο συχνά είδη εµφυτευµάτων µέχρι πρόσφατα ήταν το κολλαγόνο και το λίπος ενώ τα τελευταία χρόνια µεγάλη ανάπτυξη έχει το υαλουρονικό οξύ.


Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρµατος και η πιο σηµαντική λειτουργία του είναι να δέχεται και να συγκρατεί το νερό. Είναι συνήθως προϊόν βιοτεχνολογίας ή λαµβάνεται ως εκχύλισµα φυσικών ουσιών. Έτσι ως φυσικό προϊόν δεν δηµιουργεί πρόβληµα αλλεργίας (παρά µόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις) ή άλλες ανεπιθύµητες ενέργειες σε όποια µορφή και αν χρησιµοποιείται. Αποτελεί µια πολύ καλή λύση για την αύξηση του όγκου των χειλιών, των ζυγωµατικών καθώς και στο «γέµισµα»των βαθιών ρυτίδων.
Αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε θεραπεία µε υαλουρονικό οξύ οι παρακάτω πληροφορίες θα σας προσφέρουν µια καλή εισαγωγή στη θεραπεία. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τις προσωπικές σας ανάγκες να µας συµβουλευτείτε.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήµατα Της θεραπείας
Αντίθετα µε τα υπόλοιπα εµφυτεύµατα το υαλουρονικό οξύ είναι προϊόν µη ζωικής προέλευσης γεγονός που πρακτικά σηµαίνει ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος µετάδοσης αρρώστιας ή αλλεργικής αντίδρασης στο υλικό. Επίσης το υλικό αυτό διαρκεί περισσότερο από το κολλαγόνο ή το λίπος καθώς τα αποτελέσµατα του διατηρούνται από 8 έως και περισσότερους από 12 µήνες.

Πως γίνεται η θεραπεία
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη θεραπεία ο γιατρός θα σας εξηγήσει τι πρέπει να περιµένετε από τη θεραπεία µε υαλουρονικό οξύ, Θα σας εξηγήσει τις διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις που έχετε, τη µέθοδο της θεραπείας, τους κινδύνους, τους περιορισµούς καθώς και το κόστος.
Παρά το γεγονός ότι δεν είναι απαραίτητο τις περισσότερες φορές το τεστ αλλεργίας πριν τη θεραπεία, πρέπει να αποφύγετε τη χρήση ασπιρίνης, συµπληρωµάτων βιταµίνης Ε και άλλων φαρµάκων διότι µπορεί να αυξηθεί η τάση του δέρµατος σας, να µατώσει.
Η θεραπεία είναι σύντοµη. Κατά την διάρκεια της ο γιατρός εγχύει µε λεπτή βελόνα το υλικό µέσα από την επιδερµίδα δίνοντάς του το σχήµα που θέλει. Στις ρυτίδες αυξάνει τον όγκο κάτω από αυτές µε αποτέλεσµα να λειαίνονται και να γίνονται πολύ πιο ήπιες. Στη διόρθωση του προσώπου «γεµίζει» τις περιοχές όπως τα ζυγωµατικά και το πηγούνι δίνοντάς του τον χαµένο όγκο και κάνοντας το πρόσωπο πιο στρογγυλό και πιο συµµετρικό. Στα χείλη τέλος προσδίδει όγκο, διορθώνει το περίγραµµα και τα κάνει πιο όµορφα.
Φροντίστε να ρωτήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικό και ζητήστε φωτογραφίες από προηγούµενες παρόµοιες θεραπείες άλλων ασθενών. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να καταλήξετε µε βεβαιότητα στην τελική σας απόφαση είναι να είστε ενηµερωµένοι για τις επιλογές που έχετε, τους κινδύνους της θεραπείας και τα πλεονεκτήµατά της.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία
Η θεραπεία µπορεί να διαρκέσει από µερικά λεπτά µέχρι και µια ώρα ανάλογα µε τις περιοχές που χρειάζονται διόρθωση. Το µεγάλο πλεονέκτηµά της είναι ότι αµέσως µετά µπορείτε να επιστρέψετε στις καθηµερινές σας δραστηριότητες χωρίς κανέναν περιορισµό και χωρίς τίποτα να προδίδει τη θεραπεία.

Πως γίνεται η θεραπεία
Η θεραπεία γίνεται συνήθως στο ιατρείο και δεν απαιτείται η παραµονή σε νοσοκοµείο.

Πόσο επώδυνη είναι η θεραπεία ;
Υπάρχει ένας ελαφρύς πόνος κατά την διάρκεια της συνεδρίας µια και χρησιµοποιείται σύριγγα. Πριν τη συνεδρία τοποθετείται µια αναισθητική κρέµα η ενίοτε εφαρµόζεται τοπική αναισθησία στην περιοχή για να µειωθεί η ενόχληση.

Τι πρέπει να περιµένω µετά τη θεραπεία
Τα αποτελέσµατα της θεραπείας είναι άµεσα ορατά. Οι περιοχές που γέµισαν µπορεί να είναι πρησµένες ή κοκκινισµένες αλλά τα φαινόµενα αυτά διαρκούν το πολύ µια µε δυο µέρες. Τα αποτελέσµατα διαρκούν περισσότερο από έξι µήνες και δεν είναι σπάνιο το φαινόµενο να µην χρειάζεται επανάληψη της συνεδρίας για ένα χρόνο. Φυσικά ο βαθµός βελτίωσης ποικίλει ανάλογα µε την ηλικία του ατόµου, τον τύπο του δέρµατος και τις καθηµερινές δραστηριότητες. Πολλοί επιλέγουν να επαναλαµβάνουν τη συνεδρία προτού χαθούν τα αποτελέσµατα της προηγούµενης για να διατηρήσουν µια µόνιµη βελτίωση και να µην επιστρέψει το πρόσωπο τους στην προηγούµενη του κατάσταση. Συζητήστε µε το γιατρό σας πότε πρέπει να σας ξαναδεί για να σας συµβουλεύσει για το πότε χρειάζεται επανάληψη της θεραπείας

Ποιός είναι ο ιδανικός Υποψήφιος για τη θεραπεία
Σε γενικές γραµµές ο ιδανικός υποψήφιος για τις συνεδρίες µε fillers είναι το άτοµο που:

  • Είναι σε καλή ψυχική και σωµατική υγεία.
  • Επιθυµεί να βελτιώσει τις αναλογίες του στο πρόσωπό του.
  • Έχει βαθιές ρυτίδες,  µικρά χείλη ή έχει χάσει το φυσικό λίπος στο πρόσωπό του.
  • Έχει ρεαλιστικές προσδοκίες.
  • Επιθυµεί µια πιο νεανική και δροσερή εµφάνιση.
  • Είναι ενηµερωµένο για το αποτέλεσµα που πρέπει να προσδοκά.


Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι ένα µικρό µέρος µόνο από κριτήρια που ο γιατρός σας θα λάβει υπόψη προκειµένου να αποφασίσετε µαζί για την πραγµατοποίηση η όχι της θεραπείας. Καλό είναι ο ίδιος ασθενής να ζητάει την γνώµη µας για το κατά πόσο η θεραπεία του ταιριάζει.

Κίνδυνοι και περιορισµοί
∆εν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση του υαλουρονικού οξέος στο πρόσωπο. Συνήθως εµφανίζεται ένα µικρό πρήξιµο και µια κοκκινίλα αλλά υποχωρούν µετά από 1-2 µέρες.  Έχουν αναφερθεί και σπάνιες περιπτώσεις περιπτώσεις εκδήλωσης αλλεργίας στο υλικό σε µικρό ποσοστό του πληθυσµού.

Πρέπει να:

  • Αναφέρετε πιθανές αλλεργίες που έχετε.
  • Αναφέρετε αν ακολουθείτε κάποια φαρµακευτική αγωγή.
  • Ακολουθήστε τις συµβουλές για το κάπνισµα, τη διατροφή σας και τη λήψη βιταµινών.
  • Αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης για 2 εβδοµάδες πριν τη θεραπεία.
Βρίσκεστε εδώ: Home ΚΟΣΜΕΤΙΚΗ FILLERS